CORNELLA CAPITAL MUNDIAL CLOWN

 

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat “Memorial Charlie Rivel” és un festival que és celebra cada dos anys a Cornellà de Llobregat. Enguany celebrem la 18è edició, el Festival te la missió de difondre les arts escèniques dels pallassos.

FESTIVAL PALLASSOS CORNELLA

Està reconegut com un dels Festivals més prestigiosos d’Europa i és un referent internacional.

El Festival va néixer per homenatjar el pallasso català Charlie Rivel i fer de Cornellà la ciutat dels pallassos amb espectacles a la Carpa principal, però també a les escoles, a les residències de gent gran i als espais públics amb l’objectiu de fer valdre la figura dels pallassos i pallasses i mostrar al públic l’ampli ventall de registres del llenguatge del clown: des dels pallassos de circ tradicional fins als muntatges més innovadors i experimentals passant per les actuacions al carrer.

El Festival forma part de l’ADN de la ciutat i de l’imaginari de diferents generacions de cornellanencs i cornellanenques des de fa trenta-quatre anys. La voluntat de l’Ajuntament va ser apostar per la cultura i situar els pallassos en una esfera més àmplia i representativa.

Així, el Festival s’alça com una plataforma per donar a conèixer pallassos i pallasses de renom internacional, desconeguts en alguns casos en el nostre país en cadascuna de les diferents escoles d’aquest art: l’estil dels pallassos de l’est, mestres del mim; el clown de to reflexiu; el qui prefereix l’humor de l’absurd i la ironia mordaç…pallasses i pallassos clàssics, trencadors, innovadors i màgics, però amb un denominador comú treure un somriure i remoure consciències.

En les darreres edicions el Festival ha volgut reivindicar i donar visibilitat a la figura de les pallasses com a artistes amb presència en aquest art, perquè la complexa tasca de fer riure no entén de gènere, al contrari, l’humor és una arma poderosa contra les desigualtats.

Necessitem l’humor per relacionar-nos i sentir-nos bé, per crear espais de millor convivència i més habitables, i és aquí on la màgia del clown ho omple tot, perquè el seu poder pot contribuir a crear espais i sinergies comuns des d’un humor autèntic, lliure, tendre, inspirador i sempre reivindicatiu.

Durant aquesta 18a edició destaquem la Gala Solidària de Pallassos Sense Fronteres que és dura a terme el dimecres 17 d’octubre a la Carpa de Plaça Catalunya.

des-PiSTATS!

Són els espectacles de pallassos i pallasses que es podran veure als diferents teatres de la ciutat, pallassos de diferents nacionalitats, com la italiana, russa, regne unit, australià, canada, francesa… pero tambe d’ambit nacional com d’andalusià, galícia, valència o catalunya.

gala ALAPISTA!

Es un espectacle per a tots els públics, que és realitza a una carpa amb pista de circ, l’espai natural de pallassos i pallasses on camparan a la seva i faran les delícies de nens i grans. Les gales tindran lloc divendres, dissabte i diumenge, per més informació mireu el programa.

Octubre16-19001-uai-1032x580.jpg

ALAiRE!

La programació ALAiRE permetrà tenir espectacles de pallassos als carrers, a les places i als espais públics de Cornellà totalment gratuïts. Sorpreses, màgia i somriures inundaran la ciutat. Als mercats, una gran cercavila, una coproducció i molt més.

A més a més també trobareu exposicions, tallers de circ, espectacles de pallassos a les biblioteques y una GRAN FESTA DE CLOENDA.

PROGRAMA

cartel_festival_pallassos_2018

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s