LINKAFESTA 2018 LA FESTA DE LA TECNOLOGIA FAMILIAR AL PRAT

La Linkafesta és una jornada tecnològica per a tots els públics, especialment el familiar.  Hi descobrireu algunes possibilitats de les tecnologies de l’era digital i les seves vessants social, educativa i cultural, aquest any es durà a terme el proper 17 de novembre de 16:00 a 19:00h.

La festa està organitzada pel Centre Cívic Jardins de la Pau, que forma part dels equipaments culturals del Departament de Cultura de l’Ajuntament del Prat de Llobregat. Les tasques organitzatives les duem a terme l’equip de dinamitzadors del centre cívic i, dins la distribució de projectes del centre, la Linkafesta penja del projecte de cultura digital.

LINKAFESTA 2018

Des de l’any 2010, el centre cívic organitza aquesta jornada de forma anual. Va començar sent una evolució d’una activitat anterior i se li va introduir el component tecnològic. La intenció ha estat sempre mostrar als usuaris un seguit de tecnologies i les seves funcions, combinant les seves vessants lúdica, cultural i pedagògica, que considerem inseparables. Des del seu inici ha estat una activitat pensada per al públic familiar, un tipus de públic habitual al centre que sol assistir a activitats infantils com els espectacles-taller que organitzem mensualment des del projecte d’arts escèniques infantils.

Cada any participen en la Linkafesta el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa i l’Escola Municipal de Música del Prat. Ambdós són equipaments del Departament de Cultura que també treballen, de formes diferents, amb les tecnologies com a eina cultural o d’aprenentatge. A banda, hi haurà un seguit de participants externs, d’àmbits diversos (entitats sense ànim de lucre, empreses i un estudi artístic). Alguns són del Baix Llobregat i altres del Barcelonès. Tots ells són els que desenvoluparan les activitats i mostres, juntament amb activitats pròpies de Jardins de la Pau.

La Linkafesta és una jornada tecnològica per a tots els públics, especialment el familiar.

linkafesta 2018

Aquest any la Linkafesta es vesteix de ciència ficció. La tecnologia està en contacte directe amb molts àmbits de la nostra societat i la nostra cultura com ara l’aprenentatge, l’oci, les relacions entre persones… però també té contacte amb el món de la fantasia i la imaginació.

Sense oblidar que la ficció sempre té alguna cosa a dir-nos de la nostra realitat, aquest any la festa vol que ens imaginem un món futur on molt d’allò que coneixem ha desparegut. Un món en què la tecnologia podria tenir un paper decisiu per fer-nos millors persones i per fer que les nostres vides siguin més sostenibles amb la Terra.

Veniu a viure una aventura fantàstica i divertida, on tots plegats, aprenguem alguna cosa sobre com la tecnologia pot transformar el món.

“Cinema, videojocs, música, formes avançades d’interacció persona-màquina, realitat augmentada, mapping, electrònica creativa i robòtica per experimentar a partir dels 3 anys fins al 16…”

Activitats 2018

Ciència, Ficció i Videojocs

Endinsa’t en els móns de ciència ficció del cinema i els videojocs. I descobreix quins coneixements científics hi ha al darrera!

Música en 3D

Crea la teva pròpia música i textures visuals amb el moviment del cos!

La Màquina de l’Amor

Experimenta creant sons amb el contacte físic. Segons el nombre de persones i el nivell d’humitat de la pell, la màquina reproduirà sons diferents!

Stepping stone

Què faries per reconstruir un món devastat per un desastre ambiental i controlat per les grans corporacions? Descobreix-ho amb una activitat que combina un videojoc, la realitat augmentada i un joc de taula!

Co-evolució_Videomapping Interactiu

Crea el teu propi avatar i fes-lo servir per jugar a un videojoc projectat amb la tecnologia del mapping!

Tornem a construir, fem comunitat

Els materials electrònics antics es poden reutilitzar per crear noves màquines. Vine a remenar, reciclar i construir el teu propi mecanisme robòtic!

Pinta i descobreix amb la realitat augmentada

Pinta dibuixos en paper i visualitza’ls en tres dimensions! Podràs experimentar amb la realitat augmentada.

Els videojocs de Jardins de la Pau

Aquest darrer any molts nens i nenes han creat els seus propis videojocs al centre cívic. Vine a jugar-hi!

A cada activitat hi haurà almenys una o dues persones que s’encarregaran de conduir-la. En alguns casos faran explicacions i en d’altres dirigiran petits tallers de curta durada. A banda, tot l’equip del centre cívic hi serà present tant conduint les activitats pròpies com guiant el públic entre els espais del centre on tindran lloc les activitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s