PARCS INCLUSIUS AL BAIX LLOBREGAT

PARCS ADAPTATS PER A TOTHOM!

En aquest article volem donar a conèixer els diferents “Parcs Integra”, parcs adaptats perquè els nens amb dificultats amb mobilitat puguin gaudir-ne del temps de lleure com a altres nens.

Parc d’Europa a Martorell

El nou Parc d’Europa està dividit en diversos ambients: una zona de tobogans per a totes les edats; un espai d’activitats lúdiques inclusives; un espai de jocs de reunió i una àrea per als infants de 0-3 anys. La zona de tobogans incorpora un de 9’5 metres de llargada, un de 8’5 metres i un de 6’5 metres amb capacitat per a dos persones. És un espai inclusiu, del que podran gaudir tots els nens i també els grans.

Parc-Martorell-GEC_6798

La zona de jocs inclusius està adaptada per tal que hi puguin jugar junts nens i nenes amb diferents capacitats. Té una zona multijocs amb rampes d’accés antilliscants per a fer-la accessible per a nens amb mobilitat reduïda. En ella, els infants poden experimentar plegats i descobrir sons, tactes i colors. A més, hi ha un sorral, un gronxador adaptat i una balança accessible per a cadires de rodes, amb terra de panells antilliscants i un paviment tou de seguretat de cautxú.

L’espai de jocs de reunió compta amb una zona de jocs múltiples elaborats artesanalment amb fusta de robínia per respectar l’entorn natural on aniran ubicats. Procedent d’explotacions forestals responsables, la robínia és una fusta molt resistent que no requereix cap tipus de tractament químic per mantenir-la. Aquesta zona compta amb gronxadors, una gran tirolina de 30 metres i d’altres jocs d’equilibris.

També podeu trobar un espai destinat als infants entre 0-3 anys amb sorral, molles, gronxadors i una caseta amb tobogan.

Parc Charlie Rivel de Sant Andreu de la Barca

El parc Charlie Rivel, compta amb 3 àrees de jocs habilitades per a infants amb mobilitat reduïda, així l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca vol afavorir que els nens juguin plegats, amb independència de les seves característiques i capacitats.

charlie_rivel_1

Montmar de Piera

Amb una nova remodelació, el parc Montmar s’ha convertit en un espai inclusiu, amb elements adaptats per a tots els infants. Actualment compta amb dues zones de joc. La primera, amb una base de formigó, compta amb un element giratori, un gronxador i un balancí, tots ells adaptats per als infants amb diversitat funcional. El segon espai compta amb un terra de cautxú i inclou una torre multijoc i dues molles. Els treballs de millora del parc han inclòs també el tancament de l’espai.

DSCN0964

Parc de la barca de la ronda Santa Eulàlia, Palleja

Un gronxador adaptat per a usuaris de cadira de rodes, per oferir lleure i els jocs públics per tothom, sense cap discriminació. La instal·lació permet que els nens i nenes que van amb cadira de rodes puguin utilitzar-lo de forma autònoma, gràcies a l’accessibilitat del mateix gronxador.

dimimg-php-e1538551359189.jpeg

Després d’una tasca d’investigació no hem trobat més parcs inclusius a la nostra comarca.

Creiem convenient, per afavorir la igualtat, la integració i la sensibilització als nostres infants, que tots els municipis de la comarca disposin de parcs inclusius per als seus ciutadans.

Hi ha un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s